Muziek

Een manier om een route te beschrijven is door middel van geluid. Muziek, toonhoogten, rare geluiden, van alles is mogelijk. En in de loop der jaren is het technisch ook steeds gemakkelijker geworden om dit uit te voeren. 

In de beginjaren waren de geluidsroutes heel simpel. Je nam een routebeschrijving op op een cassettebandje en liet dit aan een ploeg horen. Ze moesten gewoon onthouden wat er gezegd werd en vervolgens de route lopen. Later kwamen er MP3-spelers die goedkoop genoeg waren om aan elke ploeg mee te geven en tegenwoordig zijn de mogelijkheden met een mobiele telefoon bijna oneindig.

 

Tijdens de  25e JuniorWampex van 2018 behaagde het onze Koningin in oorlogstijd de jeugdige deelnemers toe te spreken via Radio Oranje om zo voor een veilige en ordentelijke route zorg te dragen.

In 2015 moesten de deelnemers nieuwsberichten en muziekfragmenten uit het verleden op volgorde van tijd zetten. Aan de fragmenten waren aanwijzingen gekoppeld. Het eerste deel van de route bestond uit de muziekfragmenten, het tweede deel uit de nieuwsberichten

In 2010 bestond route 9 uit tekst gezongen op de melodie van de Dodenrit door Drs. P .

2018: Ton, degene die de ploegen altijd bij de finish persoonlijk verwelkomt, heeft de laatste route ingesproken. Hij geeft op eigen wijze de aanwijzingen om de route te volbrengen. Helaas hadden we de aanwijzingen door elkaar gehusseld.

In 2019 hadden we een uitgebreide muziekroute. Muziekfragmenten waarbij je de titel van het nummer voor de richting moest gebruiken.