Winnaars 2019

Wampex

Het was zwaar en moeilijk dit jaar. De route was volledig in het Dwingelerveld uitezet. Hemelsbreed geen grote afstanden maar de meeste ploegen hebben toch meer dan de noodzakelijke 43 km afgelegd. Moelijke routes zoals de verwantschapsroute, taartpuntroute en de Dwingelderveld Metro. Uitdagende posten waarbij onder andere gebruik werd gemaakt van waadpakken, kleine fietsjes en grote groene valnetten.

De ploegen waren tussen de 18 en 26½ uur onderweg. Het was dan al 20:20 toen de laatste ploegen over de finish kwamen. De prijsuitreiking was gelukkig vrij snel daarna.

De winnaars van de 30e editie van Wampex Dwingeloo zijn Agtervolgdt gevolgd door The Power Rangers en Team Green op de tweede en derde plaats.

JuniorWampex

Na een snikhete week was het op de dag van de JuniorWampex iets minder heet. De temperatuur lag gelukkig weer onder de 30 graden en er kon dus prima gelopen worden. Natuurlijk was er ruim voldoende water aanwezig zodat de deelnemers niet zouden uitdrogen.

Om 8 uur ’s ochtends startte de eerste ploeg en om half  8 ’s avonds kwam de laatste onder de finishvlag door. Die hadden toch nog een kleine maar stevige bui over zich heen gehad.

Dit jaar konden de fietsen thuisblijven. De gehele route werd lopend afgelegd in het Nationaal Park Dwingelderveld. Ruim 18 Km als je alles volledig goed liep. Natuurlijk lukte dat geen enkele ploeg maar uiteindelijk was er toch één groep die de tocht als beste voltooide: Troelala won de 26e JuniorWampex net als vorig jaar. Tweede waren the Walkers en als derde zijn de Takkenvreters geëindigd.

Berenjacht

De Berenjacht werd dit jaar voor de 25e keer georganiseerd. Hij was dus een stukje specialer dan anders. Het thema was Europa. Eerst werden de kinderen als hoogwaardigheidsbekleders in auto’s naar de radiotelescoop gebracht waar de route pas echt begon. vervolgens gingen ze via de posten door heel Europa waarna weer ze weer groots werden onthaald op Torentjeshoek.

De winnaars dit jaar waren de Eurootjes. Tweede en derde waren de Berenjachttoppers en de Beren van de Bosrand.