Maisdoolhof

Zowel bij het 25e jubileum van de Wampex als de JuniorWampex hebben we een maisdoolhof gemaakt. Dit vergt wel een lange voorbereiding. Eerst een plattegrond maken van het doolhof. Zodra de ingezaaide mais enkele tientallen centimeters hoog was moesten de paden vrijgemaakt worden. Na verloop van tijd nogmaals controleren en de paden bijwerken. En pas vlak voor de tocht is de mais hoog genoeg zodat je een goed beeld krijgt.

 

Voor de Wampex kwam de plattegrond van de route die na het doolhof gelopen moest worden overeen met de layout van het doolhof. Een kruising in het doolhof was later een kruising op de route. Je moest dus goed onthouden hoe je was gelopen om daarna ook de weg te kunnen vinden

Voor de jeugd was het iets gemakkelijker. Er doen tenslotte ook 10-jarigen mee en het moet voor iedereen te doen zijn. Maar het doolhof was veel groter en ingewikkleder. Dus het kostte meer tijd om er doorheen te lopen.

Omdat maisbladeren nogal scherp zijn kreeg elke deelnemer een zonnebril dieje verplicht moest dragen. Zo werden oogbeschadigingen voorkomen.