Landrovers

Als je toch moet verplaatsen, wat is er dan leuker dan met een landrover.

In 2009 hebben we ondersteuning gehad van een groep landrover fanaten. Niet alleen landrovers maar ook andere oude legervoertuigen weren gebruikt om ploegen naar en in het oefenterrein van Havelte te brengen. Met deze 4×4 voertuigen door het ruige terrein. Dat vindt iedereen leuk.

 

In 2014, het 25 jarig jubileum, opnieuw landrovers. Dit keer kreeg elke ploeg2 voertuigen met chauffeurs ter beschikking. Helaas niet zelf rijden dus. 

Twee kaarten van het oefenterrein met daarop de locatie van een aantal letters en 12 minuten de beschikking over beide landrovers. Midden in de nacht in het donker op zoek naar deze letters. En het oefenterrein is vrij lastig navigeren. het zijn allemaal paadjes vlak naast elkaar. Na 12 minuten ging de kookwekker op het dashboard en hup, je werd er door de chauffeurs uitgegooid. Zij gingen de volgende ploeg ophalen terwijl de deelnemers in het donker aan hun lot werden overgelaten. Lopend de rest van de letters opzoeken. En natuurlijk hadden veel ploegen zich opgesplitst zodat ze van elkaar ook niet meer wisten wie wat aan het doen was. 

Ook voor de 25e JuniorWampex werden de landrovers ingezet. Dit keer overdag maar verder op dezelfde manier. 

Kaart in de hand en vertel de chauffeur maar waar je heen wilt. Ook weer door het oefenterrein van Havelte. Instappen bij de Vanessa-bulten dus daar eerst maar eens overheen met de 4×4.