Wampex Torentjeshoek Dwingeloo

Elk jaar wordt er op torentjeshoek een Wampex georganiseerd. Ploegen van de camping, uit Dwingeloo en andere plaatsen strijden om de eeuwige roem.

Een Wampex is een soort survival. Een tocht van ongeveer 40 km die je wandelend aflegt. Onderweg zul je een aantal opdrachten tegenkomen die volbracht moeten worden.

Een Wampex-ploeg bestaat uit 5 of 6 personen. De kracht van een goed Wampex-team is samenwerking: alleen op die manier kan een ploeg het parcours snel afleggen. De routebeschrijvingen vergen heel wat denkwerk  Naarmate de tocht vordert en de ploeg vermoeider wordt blijkt  het in de praktijk een grote opgave te zijn om de hersens bij elkaar te houden. Juist de combinatie van nachtelijk duister, denkopdrachten en lichamelijke inspanning maakt het volbrengen van deze tocht een hele prestatie.

We hebben hier een aantal zaken met betrekking tot de Wampex bijeengebracht, zowel voor de beginnende als de ervaren deelnemers.  Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt om je aan te melden. Ook tips en wetenswaardigheden over de tocht, de routes en de opdrachten kun je hier vinden. Voor de deelnemers van de voorgaande jaren hebben we een beschrijving van de vorige Wampex en de foto's die we de afgelopen jaren hebben gemaakt. Ook de anekdotes zijn de moeite waard.

Naast de tips en de routes vind je hier alle informatie die je nodig hebt om je ploeg aan te melden voor de volgende Wampex.  Meld je aan bij de maillijst om op de hoogte worden gehouden of maak een gedetailleerde routebeschrijving naar Torentjeshoek vanaf je eigen huis.  

Alle routes en het routeboek van de Wampex van 2006 kun je nog terugvinden. Leuk voor degenen die de route van vorig jaar nog eens als oefening willen lopen.

In de loop der jaren bleek er ook een behoefte te zijn bij de jeugd om mee te doen. Daar de Wampex een ietsje te zwaar is hebben we twee extra tochten gemaakt: De Junior Wampex en de Berenjacht. Ook hierover vind je hier meer informatie.

Wilt u meer weten of wil je ons een berichtje sturen, mail ons dan: info@wampexdwingeloo.nl.

 

Wat is een Wampex?

Wampex staat voor Weekend Amphibian Expedition. Het heeft zijn oorsprong in de padvinders-wereld. Een Wampex is een soort Survival die 's nachts wordt gelopen. Meestal wordt dit in de winter gedaan. De Wampex van Torentjeshoek vindt plaats in de zomer. Torentjeshoek is een camping en dus is dat de tijd dat de meeste kampeerders aanwezig zijn. In de loop der jaren is het evenement uitgegroeid en doen ook vele anderen mee. Toch blijft het een zomerevenement. 

De Wampex is een nachtelijke tocht waarbij de aanwezigheid van water een grote rol speelt. Het parcours van de Dwingeler Wampex heeft een lengte van ca. 40 km. Het traject bestaat uit een tiental “verpakte” routebeschrijvingen. Soms heb je een kompas nodig, soms gezond verstand en een beetje logica. 

De looptrajecten worden afgewisseld met opdrachten. Bij de wateropdrachten is het de bedoeling dat de teamleden droog overkomen. Natuurlijk kunnen wij u dit niet garanderen.  De opdrachten vragen altijd een goede samenwerking, want dat is de basis van een Wampex. Op een zelfgebouwd vlot een beek oversteken of een behendigheidsparcours afleggen, dat zijn de dingen die je kunt tegenkomen.

Je start tussen 16:00 en 20:00 uur. Met een beetje geluk ben je voor het middaguur de volgende dag weer terug. Even lekker nazitten, kort slapen en dan is er 's avonds de prijsuitreiking. Natuurlijk maken we daar een leuke avond van. Wat is er nou gezelliger dan napraten met de andere deelnemers. Sterke verhalen genoeg.