Wampex Dwingeloo

Hou de volgende data vrij in 2018 want dan is het weer WampexWeek op camping Torentjeshoek. Tussen zaterdag 28 juli en zaterdag 4 augustus staat alles weer in het teken van de drie tochten ter tochten. We beginnen met het jubileum van de JuniorWampex. Deze wordt voor de 25e keer georganiseerd dus we willen er iets speciaals van maken. Zorg dus dat je er bij bent want het wordt leuk. Voorlopig staat de JuniorWampex op zondag 29 juli gepland maar hij kan nog worden verplaatst naar zaterdag 28 juli. De Berenjacht volgt dan op dinsdag 31 juli en de Wampex start op vrijdag 3 augustus met als slotstuk de prijsuitreiking op zaterdag 4 augustus.

Johan Kok heeft de Wampex van 2017 weer op film gezet. Je kunt een korte en een lange versie bekijken:

Korte versie (20 min.)            Lange versie (51 min.)

2017: De winnaars zijn bekend

De Wampex is weer voorbij. Een zware tocht door en rond het Dwingelerveld. Prachtige natuur in eigen omgeving. Het weer was super. Niet te warm niet te koud en vooral droog. Er waren weer heel veel vrijwilligers actief. Mooie afwisselende posten. Soms fysiek, soms veel denkwerk. En natuurlijk weer moeilijke routes die veel blaren opleverden.

De binnenkomst en de prijsuitreiking waren natuurlijk weer een groot feest. Met as hoogtepunt de bekendmaking van de einduitslag. De Gappas mogen zich het hele jaar Koning Wampex noemen. Hun namen worden bijgeplaatst op de beker van de eeuwige roem. De Boskabouters werden knap tweede en als derde stond Taribush op het podium.

Uitslagen:

Zondag 30 juli: Junior Wampex Uitslag
Dinsdag 1 augustus: Berenjacht Uitslag
Vrijdag 4 augustus: Wampex Uitslag

 

Berenjacht 2017

De kop is eraf. De eerste van de drie tochten is gelopen. Ook de Berenjacht is weer achter de rug.  Een heerlijke tocht. Leuke routes , mooie opdrachten, mooi weer en 101 kinderen.  Alle kinderen hebben fantastisch gelopen. De winnaars dit jaar: de Musketiers. Tweede waren de Stoere beertjes en derde de Boswachtertjes.

Winnaars Berenjacht 2017

 

 JuniorWampex 2017

De kop is eraf. De eerste van de drie tochten is gelopen. Het begon met mooi weer en eindigde met mooi weer maar tussendoor was het een waterballet. Een paar stortbuien zorgden er voor dat de deelnemers doornat werden. We hadden dit jaar weinig waterposten gepland maar dat werd ruimschoots goed gemaakt.

Toch mocht dit de pret niet drukken. De 19 ploegen liepen met veel plezier door. Dit jaar werd er niet gefietst. 18 kilometer alleen maar lopen. En aan het eind een terechte winnaar: Donder en geweld won deze editie van de Junior Wampex. De Putdeksels eindigden op de 2e plaats en Pauperbus 5 maakte het podium compleet.

    

Wil je bericht krijgen wanneer de inschrijving wordt geopend, meld je dan aan voor de maillijst of stuur een email.